2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Sluksniuotos tešlos pyragaičiai


Kartais taip norisi kažko saldaus, o dienos kalorijų norma jau išnaudota. Tai šie pyragaičiai tinka tada puikiai, na braškiniai tai tikrai. Vis geriau nei sukirsti kokį snikersą.
Jums reikės:
Bemielės sluoksniuotos tešlos
Įdarui:
180 gr. liesos varškės
2 bananų (prinokusių, kad būtų saldu ir nereikėtų cukraus)
Uogienės (aš gaminau iš gervuogių, obuolių ir svarainių, persikų)
Pyragėlio viršuj:
Uogų ar vaisių, kurie jums patinka (aš gaminau iš obuolių, braškių, mango)
Saujos pictacijų
1 v.š medaus, cukraus, sviesto
Paruošimas:
Sluoksniuotą tešlą susipjaustyti kvadratėliais, trikampiais ar kaip tik jums gražu, kraštelius truputi užlankstyti ir kepti taip kaip nurodyta. Kol pagrindas kepa, bananus supjaustyti, sumaišyti su varškę ir viską sutrinti (naudoti blenderį, kad masė būtų vientisa).
Braškinis pyragaitis

Imti jau iškepusį sluoksniuotos tešlos pagrindą, tepti gervuogių uogienę (kažkur vieną a.š), tepti varškės masę, tiek kad nevirstų per kraštus, braškes supjaustyti per pusę ir jomis papuošti pyragaitį. Tuo metu sviestą, medų ir cukrų tirpinti keptuvėje ant žemos liepsnos, ir smulkinti pictacijas. Kai viskas ištirpsta suberti pictacijas, padidinti ugnį, kepinti tol kol masė sutirštės, pictacijos karamelizuosis. Jomis apibarstyti pyragaičius.
Karamelizuotų obuolių pyragaitis

Visą eigą kartoti, tik tepti obuolių- svarainių uogienę. (Aš viršaus obuolius supjausčiau ir karamelizavau, bet jau saldumas tada neišpasakytas)
Mango pyragaitis

Visą eigą kartoti, tik tepti persikų uogienę.
Visi pyragėliai be proto skanūs, vyras vis prašo ir prašo, kad gaminčiau braškinius, na, o man skanesni karamelizuotų obuolių, bet tik todėl ,kad man per saldu niekada nebūna.
Skanaus, Garbanė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą