2015 m. vasario 10 d., antradienis

Kur pavalgyti? Jurbarko "Šašlykinė"

Nuotrauka is motomanai.lt

Kodėl sugalvojau parašyti šį straipsnį? Todėl, kad paskutiniu metu labai daug kartų teko nusivilti Lietuvos maitinimo įstaigomis, kitaip nepavadinsi. O paskutinis lašas buvo Jurbarko "Šašlykinė". Jaučiausi kaip valgykloj, su nevalgyklinėm kainom. Nors prieš valgyklas nieko blogo neturiu, kelias žinau net super geras. 
O viskas prasidėjo, kad su reikalais važiavom į Jurbarką ir vyras pasakojo kokia čia senais laikais buvo šašlykinė, kokie skanūs šašlykai, kokia dvasia. Tai tikriausiai ta dvasia ten ir belikus, įsikūnijus į dar sovietines kėdes. Dar upelis šalia, kuris visdar patvinsta. 

Jau iškart nustebau pamačius meniu su čili "kankarne" ar kažkaip taip. Kadangi buvo pietus, tai pasiėmėm dienos sriubos, o ji buvo burokėlių.


Pilna acto. Bet valgyt galima. Kartot nesinorėtų. atnešė patiekta į didelį puoduką, norėjo kaip mandriau, gal kažkur pamatė tokį derinuką, tik pamiršo spalvas suderinti ir, kad puoduko kraštai nenukramtyti būtų. 

Vyras kaip priklauso, ir kaip pavadinimas liepia užsisakė šašlykų.


 Ir vienintelis valgomas ingridientas buvo svogūnai, tikrai skaniai paruošti. Bet jau šašlykų jiems reikėtų nebegaminti, tokių guminių ir keisto skonio nesu ragavus, lyg būtų rukyti, supjaustyti mažais gabaliukais ir pilni acto. Apie raugintus kopūstus šalia, patylėsiu, nes gal Jurbarke normalu juos taip valgyti, su šašlykais. 

O dabar mano blynai. Kadangi, labai valgyt nenorėjau, tai užsisakiau lietinių blynelių su varške, galima dar su mėsa buvo rinktis. 


O čia ačiū sakyt reikia Liūtukui ar Meškiukui, nežinau tikslaus pavadinimo, bet jie tikrai gamina skanius šaldytus blynelius, tik bėda ta, jei būčiau norėjus gauti šaldytų iškeptų blynelių, būčiau ir nusipirkus juos. Buvau tikrai tikrai nustebus, kad jie man juos patiekė, dar užbarstė cukraus pudros ir grietinės su uogienė įdrėbė, nemanau, kad čia pasakyti galima "įdėjo". 

Jei dalinčiau žvaigždutes, balus ar kokias antis tai gautu 1, ir tiktai už tą senąją dvasią. Išleidom 10 eurų. Išvada: 1 balas, niekada negrįščiau atgal, ir niekam nerekomenduočiau. 
Skanaus.

  1. Adresas: Tilžės gatvė 15, Jurbarkas 74119

12 komentarų:

  1. Ooo,labai jau tu cia slyksciai purvais drabstaisi,merguzele...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na ačiū, bet klaidas straipsnyje galėtum išsitaisyti, "kritike" tu taip pat lietuvė ir tie bruožai matosi :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuolat ten pietauju ir kolegas vezuosi.Visad viskas sviezia ir skanu.
    O jusu straipsnis labai jau lietuviskas.Juk mes sugebam tik purvais drabstytis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuolat ten pietauju ir kolegas vezuosi.Visad viskas sviezia ir skanu.
    O jusu straipsnis labai jau lietuviskas.Juk mes sugebam tik purvais drabstytis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jūs panele pati rašėte kad su maistu neturite nieko bendro, tad ir savo nuomone galėtumėte pasilikti sau. Jei jums nepatiko kažkas tai galite ten ir nesilankyti, niekas neverčia juk. Man tarkim nepatiko jūsų pasisakymas, bet nepuolu aš jūsų darkyti. Esu ten buvusi ir ne karta, teko ir su draugais ten pasėdėti ir su garbaus amžiaus artimaisiais, bet nusiskundimu neturiu. Neturiu priekaištu ir ten šalia patvinstančiam upeliui, o tokiu "sovietiniu" kėdžiu nelabai kur ir pamatysi. O jums panele siulyčiau užsiimti tuo dalyku kury studijuojate, arba nepasivarginkite bent pastudijuoti elementariausių maisto gaminimo pradmenų. Sėkmės GARBANE!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tu man kvailam daiktui paaiskink,kam fotkinti patiekala,jei tu jo dar neragavus?:)Tu jau atejai su tuo tikslu,jei pirma fotkinai,o tik paskui ragavai.Pigiai parsidavei garbane,tik 10euru uzsakovas sumokejo uz jusu pietus:).Tu ne kavine apjuodinai,o pati apsijuokei.Tai musu miesto seniausia kavine.Gal ir netobula,bet ten skanu ir porcijos dideles.
    Jurbarkiskis.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sutinku tik su tuo,kad blyneliai kavineje neturetu buti saldyti.
    na,o visa kita-isankstinis nusistatymas.juk negali but viskas,ka uzsaki,neskanu.uzkliuvo viskas:net upelis.kur gi jam vargsui detis?tekejimo krypty pakeisti?:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mums kiek teko lankytis šioje įstaigoje - tikrai likome patenkinti.. Skanu, tik galbūt šiek tiek kainos didokos kaip mažame miestelyje..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pradėjau paveiksluoti tik paragavus sriubos iš to nukandžioto puodelio, kaip matot grietinė jau pramaišyta. Ir ką? Jei tai miesto seniausia kavinė ją galima tik girti? Mes važiavom ten tikrai gerai nusiteikia, su visais prisiminimais ir ale nostalgijom apie šašlykus. Bet gavom ką gavom. Ir dar yra skirtumas tikriausiai ką tiekia vietiniams ir prašalaičiams, nes mes juk niekada ten negrįšim, mums taip nepasisekė ir skanaus maisto ten negavom. Kitaip to paaiškinti negaliu, kodėl Jums taip ten skanu.
    O upelis neužkliuvo, kaip ir sakiau apart jo ir tos senosios dvasios nieko gero ten nepamačiau ir nepajaučiau. Skanaus

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ten valgyt neteko, bet ir dziaugiuosi, nes nei patiekimas, nei serviravimas nezavi. Dziaugiuosi, kad perskaiciu si posta, nes "vdruk" netycia buciau uzsimanius ten pavalgyt... O Jums linkiu kuo daugiau parasyti tokiu atsiliepimu apie geras, ir ne tik, vietas pavalgyti. O mes lauksim

    AtsakytiPanaikinti
  11. Pateikimas atrodo kaip namuose. Net namuose nesistengiant geriau galima pasidaryt.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pietavau, visai skanu buvo, nieko negalėjau prikišti. Čia, matyt, kaip kam.

    AtsakytiPanaikinti