2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Burgundiškos sraigės


Nedaugelis iš mūsų mėgsta, daugelis ir paragauti nedrįsta, bet visiems rekomenduoju pamėginti. Nieko neprarasit gi. Netyčia užmačiau šaldytos sraigių mėsos, ir pagalvojau būtų labai jau neįprasta vakarienė. O rinkti sraigių aš jau nerinksiu, savaitę ant miltų irgi nelaikysiu nešertų, tuo labiau pusiau gyvų nelupsiu iš kiautų. Gal dėlto, kad gaila, gal dėlto, kad nuo vaikystės bijau visokių gyvų vabaliukų. Todėl šaldyta sraigių mėsa man geriausias variatas, nei kas juda, nei kruta ir antenom neklapsi.
Jums reikės:
Šaldytos sraigių mėsos
Sultiniui:
1 morka
1 svogūnas
1 šakelė rozmarino
Petražolių, juodųjų ir baltųjų pipirų
150 ml sauso balto vyno
Druskos
Įdarui:
1 galvutė česnako
180 gr sviesto
Saujelė krapų
Visi sultinio ingridientai sudedami į puodą, sudėti atlaidinta sraigių mėsą ir viską troškinti 2-3 valandas.
Kiautus nuvirinti ir išvalyti. Kol sraigės trošinasi pasiruošti įdarą: česnaką sutarkuoti ar sutrinti, susmulkinti krapus, viską sudėti į sviestą ir išsukti.
Išvirtas sraiges imti po viena, dėti į kiautą, užpilti sultiniu, dėti sviesto iki kiauto viršaus. Kai sraigės paruoštos viską sudėti į skardą ir 5- 8 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti.
Skanaus, Garbanė
P.S sraiges svarbu sudėti taip į skardą, kad sviestas neišbėgtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą