2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Koldūnų apkepas


Kartais kai nėra laiko stovėt prie puodų mane gelbėja koldūnai. Skanu, greita, patogu.
Jums reikės:
Apie 1 kg koldūnų (kokius mėgstat)
Pomidorų pastos (tik nekeiskit į kečiupą)
Šviežių špinatų lapų
3 mocarelos rutuliukų
200 gr kieto sūrio (parmezano ar kt. aš naudojau Džiugą, nes tik toks šaldytuve buvo)
2- 3 šviežių svogūnų galvučių, arba vieną didelę
Paprikos
Vyšninių pomidoriukų
Paruošimas:
Koldūnus verdam kaip nurodyta, tik pusę laiko. Kol verda susipjaustom daržoves, mocarela. Susitarkuojam sūrį. Koldūnams apvirus, viską sudedam į skardą pašlakstytą alyvuogių aliejumi, ten suverčiam koldūnus, apšlakstom taip pat aliejumi ir kepam 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tada ištraukus skardą apipilam viska pomidorų pasta, sudedam daržoves, sūrius, špinatus. Viską išmaišom ir kepam dar 15 min.

Tik jei patinka sūris siūlyčiau įtarkuoti dar ir lydyto, kad viskas tystų.
Skanaus, Garbanė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą