2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Meduotas meškis


Visi iš vaikystės prisimenam purų medaus tortą. Todėl pagalvojau, kad ir vaikučiui savo pirmąjį gimtadienį būtų puiku pradėti medučio tortu. O kas labiausiai mėgsta medų? Meškos mėgsta labiausiai medų. Taip ir gimė mūsų meduotas meškis.
Jums reikės:
Tešlai:
2 kiaušiniai
430 gr. miltų
1,5 arb. šaukštelis sodos (nugesinti 1.valg.š. acto)
100 gr. rudojo cukraus
2 valg.š. natūralaus medaus
50 gr. margarino
Pertepimui:
900 ml. grietinės 36 proc. riebumo ar riebesnės.
300 gr. cukraus aš dėjau maltą cukrų, greičiau tirpsta
1 apelsino nutarkuotų žievelių
2 valg. citrinos sulčių, galima ir daugiau
250 gr. džiovintų figų
250 gr. graikinių riešutų
Lakštų tešlos gaminimas:
Medų, margariną, cukrų, kiaušinius sudėti į metalinį indą ir kaitinti virš puodo su verdančių vandeniu. Nuolat maišant. Svarbiausia masei neleisti užvirti, galima nukelti, bet toliau maišyti, šiek tiek pravėsus vėl kaitinti ant garų.
Į šitą masę supilti šaukšte acto nugesinta sodą, tada viskas suputos.
Suberti miltus ir maišyti, tol kol nebeis nei maišyti nei minkyti. Tada tešlą padalinti į 5 lygias dalis, ir iškočioti 4 mm maždaug storiu. Lakštus apipjauti prieš kepimą, nes paskuj nebeis. Juos kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 min.
Pertepimo masės gaminimas:
Į didelį indą supilti gerai atšaldyta grietinę (kad nevirstų sviestu beesukant turi būti gerai atšaldyta), suberti apelsino žievelių drožles, citrinos sultis ir neskubant plakant mikseriu pilti cukrų. Plakti kol grietinėlė tampa tokia standi, kad apvertus net nebebėga (kažkur 10- 15 min).
Atskiram inde susismulkinti džiovintas figas ir graikinius riešutus (smulkinau su peiliu ant lentelės)
Surinkimas:
O čia mano mėgstamiausia dalis, torto surinkimas. Lakštą aptepti storu grietinėlės sluoksniu galima net 7mm. tada užbarstyti smulkintus riešutus su figom, dėti kitą lakštą truputi paspausti ir vėl viską iš pradžių.
P.S jei kepsit meškį porcijas padidinti per pusę, nes jums daugiau reikės lakštų ausytėms. O kraštukų neišmeskit ir nesuvalgykit, nes jų reikės torto aptrupinimui.
Skanaus, Garbanė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą