2015 m. sausio 17 d., šeštadienis

Lašiša su kaparėlių padažu ir kaštainiais


Jau senai senai kepta ir ruošta lašiša. Nusipirkau visą, tik iškepiau jos pusę, kitą pusę pasūdžiau ir į šaldymo kamerą susidėjau, bus sumuštiniams. Kažkaip lyg ir atsivalgę buvom vienu metu jos, bet va prisiminėm ir vėl pradėsim valgyti dažniau. Juk sveika ir gardu.


Jums reikės:

500 gr. lašišos,
4 skiltelių spausto česnako,
Druskos (pagal skonį)
Pipirų (pagal skonį)

Padažui:

3 v.š kaparėlių,
50 gr. sviesto,
1 v.š su kaupu pomidorų pastos,
1 a.š čili pastos, ar džiovinto čili pipiriuko,
Mažiau nei pusės citrinos sulčių.

Paruošimas:

Lašiša ištrinam spaustu česnaku, padruskinam ir papipirinam, gerai dar būtų palaikyti taip kelias valandas, kad pasimarinuotų, bet nebūtina, kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. 
O kol lašiša kepa, gaminam padažiuką, ištirpinam keptuvėje sviestą, dedam kaparėlius, pomidorų pastą, čili, spaudžiam sultis (ragaut, kad nebūtų per rūgštu), viską išmaišom, pakepinam dar minutėlę ant itin aukštos ugnies ir tiekiam su jau iškepusia lašiša.
Skanaus



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą