Čia puiki alternatyva, kai noris balandėlių, jau labai panašu į juos, tik nereikia tiek terliotis. O ir skanu labai labai. Pas mus dabar kažkokia namie lieknėjimo ale manija, tai viską dariau su jautienos faršu, bet skaniau būtų su jautienos-kiaulienos faršu. ir dar kokio sūrio ant viršaus, ir pupelių, ir jelapenų, būtų labai skanu. Gal greitu laiku reiks tokius ir paruošt.
3 įdarytom paprikom jums reikės:
3 vnt. kuo didesnių raudonųjų ar geltonųjų paprikų,
500 gr. jautienos- kiaulienos faršo,
200 gr. virtų ryžių,
Pusės svogūno galvos arba saujos smulkintų jo laiškų,
2 v.š kaparėlių,
2 v.š pomidorų pastos arba patinkančio kečiupo,
1 stiklinės vandens ar sultinio,
Druskos, pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Pakepinam svogūnus, ant jų suverčiam faršą (galit paprieskoniuot) ir kaparėlius, viską vėl pakepinam, kad faršas maždaug jau ir iškepęs būtų. Kol kepa, nupjaunam paprikų kepures, jas išvalom, išplaunam. Į iškepusį faršą įmaišom virtus ryžius, ir gauta masę pripildom paprikas, aptepam pomidorų pasta ar kečiupu, sustatom į puodą ar į kepimo indą. Jei troškinsit puode, tai jas užpilkit maždaug stikline vandens ar sultinio, gal daugiau, kad apsemtų nors iki pusės ir taip troškinkit 25 min. O jei kepsit orkaitėj, tai ir užpilkit ir dėkit į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkit ir 25 min.
Skanaus.
P.S man liko truputi faršo masės tai ja sudėjau aplink, labai skaniai išvirė, dar pridėjau vyšninių pomidoriukų.
Mm. Kaip skanu buvo!
AtsakytiPanaikinti