2015 m. sausio 21 d., trečiadienis

Įdarytos paprikos


Čia puiki alternatyva, kai noris balandėlių, jau labai panašu į juos, tik nereikia tiek terliotis. O ir skanu labai labai. Pas mus dabar kažkokia namie lieknėjimo ale manija, tai viską dariau su jautienos faršu, bet skaniau būtų su jautienos-kiaulienos faršu. ir dar kokio sūrio ant viršaus, ir pupelių, ir jelapenų, būtų labai skanu. Gal greitu laiku reiks tokius ir paruošt.



3 įdarytom paprikom jums reikės:

3 vnt. kuo didesnių raudonųjų ar geltonųjų paprikų,
500 gr. jautienos- kiaulienos faršo,
200 gr. virtų ryžių,
Pusės svogūno galvos arba saujos smulkintų jo laiškų,
2 v.š kaparėlių,
2 v.š pomidorų pastos arba patinkančio kečiupo,
1 stiklinės vandens ar sultinio,
Druskos, pipirų pagal skonį

Paruošimas:

Pakepinam svogūnus, ant jų suverčiam faršą (galit paprieskoniuot) ir kaparėlius, viską vėl pakepinam, kad faršas maždaug jau ir iškepęs būtų. Kol kepa, nupjaunam paprikų kepures, jas išvalom, išplaunam. Į iškepusį faršą įmaišom virtus ryžius, ir gauta masę pripildom paprikas, aptepam pomidorų pasta ar kečiupu, sustatom į puodą ar į kepimo indą. Jei troškinsit puode, tai jas užpilkit maždaug stikline vandens ar sultinio, gal daugiau, kad apsemtų nors iki pusės ir taip troškinkit 25 min. O jei kepsit orkaitėj, tai ir užpilkit ir dėkit į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkit ir 25 min.
Skanaus.
P.S man liko truputi faršo masės tai ja sudėjau aplink, labai skaniai išvirė, dar pridėjau vyšninių pomidoriukų.





1 komentaras: