Ech, tas penktadienis. Ir kaip tikram penktadieniui šitam ir reikia leisti daug sau. Net namai pakvipo Kalėdom, o gal labiau šokoladu? Kad ir kaip būtų visa tai keksiukų dėka. Gal keksiukų karo jie ir nelaimėtų, bet laimėjo mano širdį. Ištikrųjų jau visą savaitę kas antrą dieną vis kepu juos, keksiukus, visokius. O kokių tik nebuvo ir su medum, ir su uogienę, ir džiovintom vyšniom, nors pastaruosius vaikai peikė dėl razinų, kurių ten nebuvo nei kvapo. O tyliai nugalėjo, taip gražiai iškilo ir skilo jau tokie šokoldiniai, kad šokoladą dar visą savaitę įmanoma būtų jausti burnoj. Ir tirpsta, ir drėgna, ir puru.
Jums reikės:
Tešlai:
150 gr. cukraus (naudojau miltelinį)
4 vnt. kiaušinių
150 gr. kvietinių miltų
Plytelė Juodo šokolado (kad kakavos būtų nors 50%)
1 a.š. kepimo miltelių
150 gr. sviesto
6- 8 v.š. kakavos (bet galima dėt ir mažiau)
Įdarui:
Skardinės rududu
150 gr. graikinių riešutų
Paruošimas:
Sviestą lydyti su šokoladu. Masei pravėsus dėti cukrų ir maišyti, tik taip, kad gumbų neliktų. Įmušti kiaušinius, viską maišyti. Tada dėti miltus lėtai maišant su kepimo milteliais, berti kakavą. Maišyti kol nebus gumbulėlių. Masė gausis panaši į grietinę.
Imti po šaukštą ir dėti į keksiukų formą, po pusę arbatinio šaukštelio rududu ant viršaus kelis kartus ir dėti saujelę riešutų, ant viršaus vėl masės, vėl rududu su riešutai, ir vėl truputi tik masės. ir taip kartoti su visais. Koreguoti kiekį pagal keksiukų formą, kad perdaug nepridėt ir neliptų jie per viršų.
Skanaus, Garbanė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą