2014 m. gruodžio 17 d., trečiadienis
Juodasis rizotas su jūrų gėrybėm
Šaldytuve netyčia radau iš kažkur sepijų, iš kažkur aštunkojų, ir taip jas gaila man tam šaldiklį laikyt. Nusipirkau dar krevečių ir vuolia taip skanu, taip greita. Juodasis rizotas, nors vyras sakė plovas su krevetėm, ir kiek bandžiau sakyt, kad čia rizotas, girdėjau tik DAR DAR DAR plovo.
Keturiem žmonėm per 40 min.
Taigi plovui jums reikės:
300 gr. krevečių,
200 gr. sepijų,
200 gr. aštunkojų,
250 gr. juodųjų ryžių (tikrajam rizote, juos turėtų nudažyt juodai sepijų rašalas, tik tokių neturėjau, mano buvo jau senai išvalytos ir rašalo ten nei kvapo, bet ryžius iškart radau juodus.)
100 gr, sviesto,
20 gr. poro
galvutės česnako,
dviejų saujų vyšninių pomidoriukų,
Druskos,
Pipirų,
Citrinos,
Saujelė džiovintų baravykų.
( o ištikrūjų, galit dėt visko daugiau, nes nors man asmeniškai krevečių perdaug nebūna, kelios midijos čia ir nepamaišytų)
Paruošimas:
Ryžius verdam kaip nurodyta ant pakuotės, su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų. Sviestą ištirpinam, suverčiam spaustą česnaką, pakepinam visas jūrų gėrybes (kepinu atskirai, nes visos netelpa, o kai daug jų ir neapskrunda)pagardinu druska ir pipirais. Ryžius nusunkus, ir pakepinu ant sviestuko vos vos, suverčiu smulkinta pora, per pusę pjaustytus pomidoriukus, džiovintus baravykus ir kepintas jūrų gėrybes, pamaišau. Gal dar truputis druskos su pipirais. Ir puošiam citrina, ją spaudžiam ir skanaujam.
Skanaus, Garbanė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą