2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Jautienos troškinys


Atsigauti po blynų dienos. Ir susišildyti ir taip jau šiltėjančius žiemos vakarus. Tikras lietuviškas, moliniame puode troškintas jautienos troškinys, kuriam net prieskonių nereikia apart druskos ir pipirų, dar Lauro lapo. Bus skanu skanu. O ir galima į jį sudėti viską iš daržo ir moliūgą ir cukinija ir bulves, niekas jo nusugadins.


4 asmenims troškinio Jums reikės:

500 gr. smulkiai pjaustytos jautienos,
5 normalaus dydžio bulvių,
1 galvos svogūno,
1 paprikos,
1 morkos, 
1 čili pipiriuko,
2 v.š grietinės (galima ir daugiau)
Druskos.
Keliato lauro lapų.

Paruošimas:

Jautiena supjaustom smulkiai, į puodą pilam aliejaus, dedam jautieną, pamaišom, padruskinam, papipirinam (jei norisi papriekoniuojam),dedam grietinę, užpilam stiklinę vandens. Dedam puodą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir troškinam valandą laiko (jautiena turi būti minkšta) jei jautiena neminkšta, dar patroškinam 15-20 min. Kai jautiena išsitroškino, į puodą dedam visas smulkintas daržoves, pamaišom, ir dedam atgal į orkaitę dar 30 min. Po pusvalandžio orkaitę išjungiam, galit dar palaikyti apie 20 min, arba galit iškart valgyti. 
Skanaus.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą