2016 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Troškinys keptame moliūge

Verandoj turėjau keturis moliūgus, laikiau užklojus, bet deja, nuo šalnos trijų neapsaugojau. Vienas, paskutinis ir toks ištvermingas keliauja į orkaitę. Jei dar turit ir jūs šių rudens gražuolių būtinai, būtinai išmeginkit šį troškinį.


SVARBU: Produktų kiekiai ir kepimo laikas turėtų kisti pagal moliūgo dydį.

Jums reikės:
Moliūgo (tokio kuris telpa jūsų orkaitėj, maniškis išskobtas svėrė 2 kg.) 
500gr mėgstamo faršo (naudojau jautienos)
2 vnt  raudonų paprikų
2 vnt svogūnų
1 vnt mažos galvutės česnako
2 vnt morkų
2 pomidorų
Druskos
Pipirų
Lauro lapų
Šaukštelio grietinės

Gaminam: moliūgą išskobiam. Pradedam keptuvėj ant aliejaus kepinti spaustus česnakus, kepinti pjaustytus svogūnus, vėliau sudedam faršą, gerai jam apkepus sudedam likusias  smulkiai pjaustytas daržoves, suberiam druska ir pipirus. Viską apkepus supilam i moliūgą, įmetam du lapelius lauro lapo. Jį pašaunam į iki 250 lapsnių įkaitintą orkaitę, laukiam kol užburbuliuos ir sumažinus temperatūrą iki 180 laipsnių kepam (1 - 2 val). Išsitroškinus pagardinkit troškinį šaukstu grietinės.
Skanaus, Garbanė.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą