2016 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Orkaitėje keptos skumbrės


Ech.
Sveiki,
Nerašytas tinklaraštis visus metus. Tie metai atnešė daug.. Daug naujų patirčių, išbandymų ir pakeitė visiškai mane. Taip, pirmieji metai gimus vaikeliui būna .. įdomūs. Visą šį laiką laukiau kol norėsiu realizuot kažkaip kitaip save, bet sulaukiau tik šiandien. Nepadėjo nei kelionės, nei sedėjimas namie, nei "ale" sveiko gyvenimo pradėjimas, nei vegetarizmas trukęs tris menesius, nei veganizmas trukęs du, dabar esam kelyje ,kuriame nevalgom kiaulienos. Vaikas atneša norą keistis. Atrodo tiek laiko nebuvus, turėčiau sukurpti čia romaną, bet nėra apie ką. Nebent apie bliūdus ir čiūdus. Tikriausiai nuo šios dienos tinklaraštis keisis, atsiras daugiau košių ir kitokių makalainių, kurias nori nenori valgo visos šeimos atsiradus vaikeliui. Avižiniai blyneliai, kalafijorų košė ir troškinta triušiena , Tik jau ne vyne.
Bet šį kartą ne apie tai,
pakvėpinkim namus skumbre.

Vyras partempė maišelį, rukyt neveši, nes permažai. Taigi dalis į šaldymo kamerą, dalis į orkaitę. Ir gavos labai labai skaniai. Panaši kaip karšto rūkimo, tik be dūmo kvapo. 


Jums reikės:

Skumbrės (kiek turit, kiek norit suvalgyti),
Pipirų,
Druskos,
Česnako,
Mėgstamų žuvies prieskonių.

Gaminam:
Įjungiam orkaitę iki maksimumo, kad ikaistų, per ta laiką kol dorosim skumbrę. Išvalyta ir išskrostą skumbrę supjaustom ruoželiais is abiejų pusių, neperplonais tik. apibarstom druska, pipirais ir prieskoniais, iš abiejų pūsių ir taip , kad jų patektų į pjūvius ir pilvą. Taip pat i juos prikemšam po truputi spausto česnako. Kepam 3 min 250 laipsnių orkaitėj, tada sumažinam karštį iki 180 ir dar pakepam 15-20 min.
Skanaus, Garbanė.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą